Mijn favoriete trui: een combinatie van cashmere en casual

Mijn oude, vertrouwde kasjmieren trui was na twaalf jaar wel aan vervanging toe, dus ben ik bij Pauw.com gaan shoppen voor een waardige vervanger. Ik koop niet vaak kleding, maar ik ga wel voor kwaliteit. Daarom tel ik graag extra euro’s neer als dit betekent dat ik de komende jaren plezier heb van het kledingstuk. Bij Pauw ben ik de afgelopen jaren altijd geslaagd als het om kleding van goede kwaliteit gaat. Daarom ben ik hier deze keer voor een fijne wol-cashmere trui uit de Pauw collectie gegaan en ik ben er enorm tevreden over!

Goede kwaliteit

Ten eerste ben ik erg te spreken over de kwaliteit van de cashmere trui van Pauw. Hij is heerlijk zacht, lichtgewicht en uiteraard warm. Normaal hoef je kasjmieren en wollen truien niet of nauwelijks te wassen en dat is ook bij dit exemplaar het geval. Echter ben ik best onhandig en had ik er helaas op geknoeid. De trui moest dus toch met de hand gewassen worden en dat vond ik eerlijk gezegd wel een beetje spannend. Gelukkig kwam het helemaal goed en had de wasbeurt geen invloed op de trui. Hij ziet er nog steeds uit als nieuw. Je kunt er dus op vertrouwen dat de kwaliteit van de Pauw cashmere trui helemaal top is.

Mooie pasvorm

Het tweede aspect waar ik erg tevreden over ben, is de mooie pasvorm. De trui heeft een recht silhouet en dit zorgt voor een casual uitstraling. Mijn eigen kledingstijl zou ik omschrijven als casual-chic en daar past die trui dus echt perfect bij. Hij kleedt mooi af en staat erg leuk op een spijkerbroek. Ook trek ik hem gerust aan naar kantoor (waar de dresscode “zakelijk” is). Soms draag ik er dan ook een blazertje omheen, maar op zichzelf is de trui ook al prachtig. Ik voel me erg fijn in de trui en het zachte materiaal voelt heerlijk aan. Hij kriebelt niet en is lekker warm, zonder dat je er benauwd van wordt. Als ik de trui aanheb, dan voelt het alsof ik een knuffel krijg!

Staat overal goed bij

Ook ben ik erg blij met het feit dat de cashmere trui van Pauw overal goed bij staat. Ik heb voor een zwarte kleur gekozen en dat is sowieso wel goed te combineren met veel andere kledingstukken. Zoals ik al net zei, draag ik hem graag op een spijkerbroek, maar op een pantalon of lange rok staat hij ook erg leuk. Van Pauw heb ik de tip gekregen om hem ook te combineren met leer, dus bijvoorbeeld een leren rok of een leren legging. Deze combinatie ga ik ook aankomende winter ook zeker veel dragen.

Draag ze in alle kleuren!

Aangezien ik zo’n beetje in deze cashmere trui van Pauw woon, heb ik besloten om hem ook in een andere kleur te bestellen. Zo kan ik mijn outfits een beetje afwisselen. Ik denk dat dezelfde trui in een zand-melange/beige kleur een perfecte aanwinst is in mijn garderobe. Ik heb namelijk ook een aantal lichtgekleurde items in de kast hangen en daar past zwart niet zo mooi bij. Die beige cashmere trui staat dus denk ik ook beter bij mijn lichtblauwe spijkerbroek. Ik denk dat het inmiddels wel duidelijk is dat ik erg blij met deze Pauw cahsmere trui ben. Het is wat mij betreft een goed basisstuk om te hebben in de herfst/winter!