Asset Management uitbesteden, waarom?

Investeren in een woning en deze beschikbaar stellen voor verhuur kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen. Als je dan nog een bedrijf hebt dat alle bureaucratie regelt en de fysieke integriteit en de ontvangst van de huur garandeert, zal dat zeer winstgevend zijn voor de eigenaar.

In dit artikel geven wij je een overzicht van de belangrijkste redenen waarom je een beheermaatschappij zou moeten inhuren om de verhuur van jouw onroerend goed te beheren. Kijk hier eens naar!

Wat is asset management?

In wezen is het een dienst voor het beheer van onroerend goed, oftewel asset management. Kortom, het is een adviesdienst die door makelaars in onroerend goed wordt aangeboden via een dienstencontract.

In dit contract machtigt de eigenaar van het onroerend goed de vastgoedmakelaar om het gehele verhuurproces te beheren. Inclusief taken zoals:

 • Evaluatie en openbaarmaking van het eigendom;
 • Onderzoeken van binnenkomst en vertrek van de huurder;
 • Confectie van het huurcontract;
 • Overdracht van huur;
 • Uitschrijven en verzenden van rekeningen;
 • Incasso en onderhandeling;
 • Oplossing van twijfels en problemen die zich tijdens de huur kunnen voordoen;
 • En vele andere zaken!

Deze activiteiten worden uitgevoerd door professionals op de onroerend-goedmarkt, die over de ervaring en de kennis beschikken om alle nodige steun te verlenen aan degenen die bij de transactie betrokken zijn. Om het leven voor verhuurder en huurder makkelijker te maken!

 1. Meer mensen die toegang hebben tot jouw eigendom
  De vastgoedbeheerders hebben een groot voordeel bij het verhuren. Wanneer een persoon onderzoek gaat doen naar verhuur, is het zeer waarschijnlijk dat hij naar deze bedrijven zoekt.

Vandaag de dag doen veel mensen de meeste zoekopdrachten naar sites op het internet en de geloofwaardigheid van een bedrijf in combinatie met goede publiciteit kunnen belangrijke punten zijn om jouw eigendom te verhuren.

De beheerders hebben niet alleen sites met gedetailleerde informatie en foto’s van eigendommen, maar investeren ook in de verspreiding van hun diensten om meer klanten aan te trekken. Met andere woorden, hoe meer mensen worden beïnvloed door de reclame van makelaars, hoe groter de kans dat mensen naar jouw eigendom komen.

 1. Garantie voor het behoud van jouw eigendom
  De vastgoedbeheerders hechten veel belang aan het onderhoud en de veiligheid van jouw eigendom. Telkens wanneer een huurder jouw woning huurt, zal hij/zij een schone, geschilderde en verduurzaamde woning aantreffen.

Aan het einde van de huurovereenkomst moet het onroerend goed op dezelfde wijze worden opgeleverd en de vastgoedmaatschappij is verantwoordelijk voor het waarborgen dat dit gebeurt.

Dit beheer bespaart de verhuurder het hele proces van controle en inning en de huurders. De huurovereenkomsten zijn zeer goed opgesteld en maken duidelijk aan welke verplichtingen en garanties alle partijen moeten voldoen.

 1. Ontvangst van huur zonder vertragingen
  Door een makelaarskantoor in de arm te nemen, kunnen huiseigenaren er zeker van zijn dat hun huur zal worden betaald. De contracten tussen de vastgoedmakelaar en de huurders zijn goed uitgewerkt en bieden de vastgoedmakelaar garanties dat hij de huurbetalingen aan de eigenaars kan nakomen.

Er is geen omkijken naar de ontvangst van de waarden en geen gedoe met het ophalen van de huurders, al dit werk is voor rekening van het bedrijf dat de huurovereenkomst beheert.

 1. Marktevaluatie door specialisten
  Een goede onderneming voor onroerend goed beheer beschikt over een compleet en gekwalificeerd team om hun klanten, zowel huurders als pachters, van dienst te zijn.

Om de eigenaars tijdig bij te staan bij het bepalen van de waarde van een huurovereenkomst, zal het makelaarskantoor het onroerend goed evalueren en samen met de eigenaar een voorstel doen dat beantwoordt aan de op de markt geoefende waarde. Deze stap helpt bij de beslissing van huurders die op zoek zijn naar goede eigendommen tegen concurrerende prijzen.

 1. Geloofwaardigheid van de verleende diensten
  Een bedrijf met kennis van de onroerend-goedmarkt zal een goede ervaring bieden voor degenen die willen huren of voor degenen die een eigendom voor verhuur beschikbaar willen stellen.

Met een volledige juridische dekking, garandeert zij haar cliënten de beste diensten op de markt. Op die manier geniet je van alle voordelen van het verhuren van jouw eigendom, zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over de betaling.

Het huurbeheer zorgt ook voor meer veiligheid, of het nu gaat om woningen of bedrijven. Een eigendom dat wordt beheerd door gekwalificeerde professionals in de vastgoedmarkt loopt minder risico op verliezen tijdens de hele huurperiode.