Bedrijfsfitness: investering in gezondheid

Sommige bedrijven zijn zich bewust geworden van de voordelen die investeringen in groep sportplannen opleveren voor hun personeel en voor het bedrijf. Deze toegevoegde waarde aan arbeidsvoorwaarden verbetert niet alleen de gezondheid van de werknemers, maar verhoogt ook de productiviteit van het bedrijf

In die zin is het eerste wat je moet weten over dit concept, dat bedrijfsfitness centra een bedrijfsmodel zijn. Die beoogt het ziekteverzuim en de gezondheidskosten te verminderen en tegelijk de arbeidsproductiviteit te verhogen.

Maar, hoe bereikt de bedrijfsfitness dit allemaal? We mogen niet vergeten dat door de digitale transformatie veel taken nu vanaf een desktop worden uitgevoerd. Dit draagt bij tot de verspreiding van het sedentaire leven, en in vele gevallen zelfs van onaangepaste eetgewoonten .

Het gevolg is dat werknemers op fysiek niveau spiermassa verliezen, aankomen in gewicht en vatbaarder zijn voor ziekte en letsel. Psychologisch zijn er hogere percentages stress, frustratie en ontmoediging.

Gelukkige en productieve werknemers

Tegenover de stress van het werk en een sedentaire levensstijl zijn sport en een actieve levensstijl van essentieel belang. Uit verschillende studies blijkt dat verbetering van de stemming en de psychologische en fysieke gesteldheid van werknemers essentieel is om het ziekteverzuim op het werk terug te dringen.

Daarom zijn slimme bedrijven bezig om het sporten voor hun werknemers gemakkelijker te maken door middel van bedrijfsfitness centra. Meer bepaald heeft bedrijfsfitness drie duidelijke voordelen:

  1. Verlaagt het absenteïsme en verhoogt de productiviteit
    Lichaamsbeweging zorgt voor lichamelijk en psychisch welzijn bij de mens. In dezelfde lijn is het bewezen dat een gezonde en gelukkige werknemer zich eerder positief zal inzetten voor verschillende projecten van het bedrijf.
  2. Het vermindert stress en verbetert de gezondheid
    Het is bekend dat oefening helpt om spanning te verminderen en verschillende situaties met een nieuw perspectief te zien.
  3. Verbetert de werkomgeving
    Lichamelijk actief zijn helpt mensen mentaal fris, actief en ontvankelijk te blijven. Daarom zullen jouw werknemers zich niet alleen beter concentreren, maar ook meer geneigd zijn om hun meningsverschillen met andere teamleden diplomatiek op te lossen.

Hoe zet je een bedrijfsfitness centrum op? Essentiële elementen.
Bedrijfsfitness centra verhogen radicaal de productiviteit en de levenskwaliteit van de werknemers van een onderneming. Dat is zeker! Machines in een ruimte plaatsen alleen is echter niet voldoende.

Bepaal de plaats

Heeft je een goede ruimte om de apparatuur te ontvangen? Dit is een fundamentele vereiste om een sportschool in te richten in een geschikte ruimte, waar alles goed functioneert. Er is ten minste een oppervlakte van 16 m² nodig, met een ruimte van 1,5 m tussen de toestellen.

Het is ook van essentieel belang dat de plaats goed verlicht is, dat er een drinkfontein in de buurt is en, indien mogelijk, kleedkamers. Zo kunnen werknemers zich omkleden en douchen voordat ze naar huis gaan of weer aan het werk gaan.

Huur een gespecialiseerd bedrijf

Jouw organisatie hoeft zich geen zorgen te maken over het opzetten van een sportschool zonder over ervaring ter zake te beschikken. Het enige wat je hoeft te doen is een gespecialiseerd bedrijf inhuren. Ze denken van nul over het project na en leveren verbluffende resultaten!

Investeer in apparatuur die speciaal is ontworpen voor bedrijfsruimten
Met compacte, betaalbare en gemakkelijk te installeren kits kunt je lichaamsbeweging in jouw bedrijf aanmoedigen, wat ten goede komt aan degenen die zich voor jouw bedrijf inzetten.

Anderzijds heeft jouw organisatie baat bij de vermindering van het ziekteverzuim en het aantal ongevallen op de werkplek, naast een verbetering van de productiviteit van de werknemers, het voorkomen van ziekten die het gevolg zijn van sedentarisme en mentale vermoeidheid.

Onderhoud kan worden uitbesteed

Een belangrijk punt van zorg met betrekking tot sportscholen is het onderhoud. Het kost tijd en geld om ervoor te zorgen dat de apparatuur goed werkt, en dit kan een afschrikkende factor zijn voor managers, maar het hoeft geen afschrikmiddel te zijn.

Het uitbesteden van onderhoud is een manier om een routine van zorg voor apparatuur te handhaven en ervoor te zorgen dat deze langer meegaat. Bij deze dienst worden alle werkzaamheden op preventieve basis uitgevoerd, d.w.z. om te voorkomen dat mechanische problemen verliezen veroorzaken.

Zo beperkt de onderneming niet alleen de kosten voor noodgevallen, maar houdt zij ook haar uitrusting steeds operationeel. Het beste is dat men zich nergens zorgen over hoeft te maken, aangezien het onderhoud wordt uitgevoerd door gekwalificeerde mensen die zich toeleggen op de routine van analyses, tests en de nodige aanpassingen.

Een bedrijfsfitnessruimte kan de stimulans zijn die jouw team van werknemers nodig heeft. Het is dus belangrijk deze plaats te plannen en dan, nadat alles klaar is, te genieten van het resultaat!