Een roeitrainer om te trainen in mijn eigen tijd

Toen ik nog studeerde, zat ik bij een roeivereniging. Hoewel we er meer bezig waren met feestvieren, zorgde de vereniging er toch voor dat ik fit bleef. Inmiddels ben ik al een paar jaar afgestudeerd, en tot mijn schrik merkte ik laatst dat toen ik de trap op liep, ik hijgend bovenaan stond.

Ik wilde dus iets gaan doen aan mijn conditie. Maar ik wist niet zo goed wat. Een maat van mij raadde mij aan om een roeitrainer te kopen. Ik vond roeien namelijk altijd al een van de fijnste sporten om te doen. Zo gezegd, zo gedaan, ik bestelde een roeitrainer. En hij bevalt mij enorm goed!

Roeien in mijn eigen tijd

Het viel mij op hoe compact de roeimachine eigenlijk is. Zelfs als je in een klein appartement woont, zoals ik, heb je er zat ruimte voor. Mocht je hem in de weg vinden staan, dan kan je de roeitrainer ook gemakkelijk opbergen.
Ik heb mijn roeitrainer in de woonkamer gezet, zodat ik een plaatje kan luisteren tijdens het roeien of televisie kan kijken. Drie keer per week roei ik een half uur op de machine.
Het prettigst aan het hebben van een roeimachine thuis vind ik toch wel dat ik kan roeien in mijn eigen tijd. Ik werk onregelmatige tijden, soms ook ‘s nachts, dus vaak ben ik te lui of uitgeput om naar de sportschool te gaan. Ook kan ik thuis gewoon in mijn boxershort en vieze t-shirt trainen, en hoef ik niet een mooie outfit aan te trekken om naar de sportschool te kunnen.

Kwaliteit van de roeimachine

Ik vind dat de roeimachine die ik heb besteld van enorm hoge kwaliteit is. Op het scherm kan je zien hoe lang je al bezig bent met roeien en welke afstand je hebt afgelegd. Ook heeft de roeimachine verschillende weerstanden. Die wissel ik vaak af. Ik begin met licht roeien als warming-up, dan ga ik steeds iets zwaarder en dan eindig ik weer licht. Mijn voeten blijven goed aan de machine zitten. Ook maakt hij bijna geen geluid. Ik was van tevoren bang dat mijn buren misschien zouden gaan klagen als ik op vreemde tijden zou gaan roeien (soms roei ik ook in de ochtend), maar dat is totaal niet het geval. Toen ik mijn buurman vertelde dat ik een roeimachine had gekocht, kwam hij zelfs langs om deze te proberen! Hij overweegt nu ook de aanschaf.

Verschillende dingen doen tijdens het roeien

Met een nogal pragmatische instelling, doe ik vaak verschillende dingen tijdens het roeien. Soms kijk ik een serie of gewoon televisie tijdens het roeien. Ik vind het fijn om na mijn work-out meteen te kunnen eten, dus soms roei ik ook terwijl ik wacht tot het eten klaar is. Ik maak graag ovenschotels, dus het half uurtje dat de ovenschotel in de oven zit is voor mij perfect om te gaan roeien. En daarna kan ik meteen aan tafel schuiven! Ik zou iedereen een roeimachine aanraden. De roeimachine zorgt ervoor dat ik geen excuses meer heb om niet te gaan sporten. Ook voel ik mij fitter en gelukkiger dan ooit tevoren!