Crosstrainer: dé Gezondheidsvoordelen

De crosstrainer is een van de apparaten die in fitnesscentra te vinden zijn, en kan worden gebruikt door mensen van verschillende activiteitsniveaus, maar hij wordt vooral gebruikt door beginners.

De crosstrainer simuleert een correcte loopbeweging, waardoor de gebruiker het lichaam op een doeltreffende manier in lijn houdt om de in de toestellen vereiste beweging uit te voeren, waardoor blessures en spierproblemen worden vermeden.

Gezondheid
De crosstrainer is een toestel dat aerobische oefeningen ondersteunt, en regio’s zoals benen, bilspieren, borstspieren, biceps en triceps verstevigt en strakker maakt, en bovendien bijdraagt tot cardiovasculaire en respiratoire conditionering. Het toestel heeft de mogelijkheid om de lengte van de stap te regelen, zodat het gebruikers van verschillende grootte kan ontvangen zonder de beweging te hinderen, waardoor de oefening efficiënt en comfortabel wordt.

Tijdens het gebruik van het toestel houdt de gebruiker zijn voeten steeds vast in de basis ervan, zodat de impact van de oefening die letsels in de enkel- en kniegewrichten kan veroorzaken, vermeden wordt. Dankzij de snelheidsregeling is het mogelijk de oefeningen geleidelijk te laten evolueren, zonder gezondheidsrisico’s, en door de stang vast te houden, verbetert de gebruiker zijn oefeningen vanuit het evenwicht, maar wie al vertrouwd is met het toestel, kan betere resultaten verkrijgen door de stang los te laten.

Crosstrainer – Apparaat
De apparatuur heeft een geïntegreerd scherm dat toegang biedt tot verschillende functies, zoals de controle van snelheden, resultaten van training prestaties en toegang tot sociale media, en is compatibel met elektronische apparaten zoals iPod, smartphones en tablets voor de uitvoering van video’s en audiobestanden.

Het scherm heeft een gebruiksvriendelijke interface, waardoor elke gebruiker op een vaardige manier door het platform kan navigeren. De intuïtieve interface is vooral gericht op toegang tot webinhoud en sociale media.

Aangezien het een populair toestel is, is het mogelijk het in elke winkel te vinden die fitnessapparatuur verkoopt, naast verschillende modellen en variabele functies, om aan de meest uiteenlopende behoeften van sportschool gangers te voldoen.

Top voordelen van de crosstrainer
De crosstrainer heeft minder impact op de gewrichten in vergelijking met de loopband. Voor sporters in recuperatie kan het toestel bijdragen tot de evolutie van de fysieke fitheid, met een sneller herstel dan bij free running.

 1. Spier segmentatie
  De crosstrainer zorgt voor een grotere spieractivatie tijdens de training in de bilstreek, de buitenheup en de quadriceps. Als je sterkere heupen wilt, zal de activiteit op de crosstrainer uitzonderlijk zijn.
 2. Maximaliseert de effecten van andere trainingen
  Trainen op de crosstrainer stelt je in staat om meer kracht toe te passen op andere fysieke activiteiten, wat betekent dat jouw conditie zal evolueren. Langere stappen kunnen de effecten die je van deze praktijk verwacht maximaliseren.

De cardiorespiratoire en musculaire voordelen verbeteren en dit bevordert een beter lichaamsgedrag voor de andere activiteiten tezamen.

 1. Verhoogde aërobe capaciteit
  Een van de belangrijkste voordelen van crosstrainer is dat het kan helpen jouw aërobe capaciteit te verhogen. Door 20 tot 30 minuten te oefenen, minstens twee keer per week, kunt je al vanaf de derde week de toename van het aëroob uithoudingsvermogen merken.
 2. Het versterkt ook het bovenlichaam
  Oefeningen op de crosstrainer kunnen effectieve houdingsoefeningen genoemd worden. Het pedaal kan voor je een alternatief zijn om jouw hele lichaam te trainen met een kleinere belasting. Na de eerste maand trainen met de crosstrainer zult je de evolutie van jouw evenwicht en motorische coördinatie vaardigheden opmerken, aangezien je zich met bewegende benen en armen moet zien staande te houden.
 3. Helpt je afslanken
  De crosstrainer is een geweldige bondgenoot bij het verbranden van calorieën, want met slechts 30 minuten op het apparaat, kunt je tot 400 calorieën kwijt raken. Uiteraard kan deze waarde variëren naar gelang van jouw gewicht.

Hoe groter je gewicht, hoe beter je stofwisselingssnelheid, hoe meer calorieën je in dat tijdsinterval kunt verbranden. De intensiteit van jouw training kan ook van invloed zijn op deze verbranding, dus het verhogen van de weerstand van het apparaat kan de hoeveelheid energie die tijdens jouw trainingssessies wordt verbruikt, verhogen.