De beste schoenen tijdens het sporten!

Ik doe al een aantal jaar aan krachttraining in de sportschool. Toen ik net begon, had ik geen idee waar ik mee bezig was. Inmiddels zou ik mijzelf als aardig professioneel omschrijven. Toen ik net begon met sporten, wist ik dus echt niet wat ik deed. Ik had gewoon kleding aan die ik thuis ook altijd droeg en een stel oude gympen.

Serieus gewichtheffen
Toen ik de standaard apparaten in de sportschool een beetje zat was, begon ik met de serieuze oefeningen te doen: squat, bench en deadlift. Vooral bij de deadlift merkte ik dat mijn oude gympen mij enorm in de weg zaten. Het waren oude hardloopschoenen, en door de vering in de zool kon ik geen goede grip houden op grond.
Daarom besloot ik op een gegeven moment om op mijn sokken te gaan deadliften, tot er een medewerker van de sportschool naar mij toekwam en stelde dat dit verboden was.
Een vriend van mij die ook veel traint, vertelde dat hij Vans droeg. Die hebben immers een platte zool, en zijn daardoor erg geschikt voor het gewichtheffen.

Ik besloot om Vans te kopen, en dit ging een tijdje goed. Ik had grip op de grond en kon mijn deadlift verbeteren. Maar inmiddels kon ik meer dan 100kg deadliften en ik merkte dat Vans mij niet genoeg steun gaven in mijn enkels. Soms neigde mijn voet ernaar om te zwalken, iets dat best gevaarlijk is wanneer je zoveel gewicht in je handen hebt. Vandaar dat ik op zoek ging naar een andere sportschoen.

Bestelling bij GorillaWear
Nog nooit had ik iets bij GorillaWear besteld, maar ik had al wel een aantal t-shirts in huis die ik ooit van mijn vriendin voor mijn verjaardag had gekregen. Die shirts zaten lekker, en ik hoorde om mij heen ook goede verhalen van het merk, dus besloot ik te kijken naar schoenen. Tot mijn verbazing had GorillaWear een ruim assortiment met schoenen met een platte zool. Precies wat ik zocht dus! En de schoenen zagen er een stuk minder kneuterig uit dan de Vans.
Ik besloot een zwart paar hoge Gorilla schoenen te kopen. Ze kwamen na twee dagen al binnen, wat perfect was, want het was de dag dat ik mijn benen zou gaan trainen. Zo kon ik mooi proberen te deadliften met mijn nieuwe schoenen.

Wat een verschil!
Ik merkte enorm veel verschil toen ik ging liften met mijn Gorilla schoenen. Ze liften veel beter dan de Vans, bij welke ik vooral nog gefocust was op het stevig op mijn voeten blijven staan. Doordat Gorilla schoenen ook ondersteuning bieden aan je enkel, blijf je sowieso stevig staan en kan je meer focus leggen op het correct uitvoeren van de oefening en het liften zelf. Ik had zelfs de eerste keer dat ik lifte met Gorilla mijn persoonlijk record verbroken met 10 kilo! Ik had nooit gedacht dat zoiets simpels als een schoen zoveel verschil zou kunnen maken.

Jaloers op mijn schoenen
Naderhand besloot ik om de schoenen ook nog in een andere kleur te kopen, voor de afwisseling. Al een aantal keer hebben mensen in de sportschool aan mij gevraagd waar ik mijn schoenen gekocht had, en of ze lekker zaten. Ik heb aan iedereen volmondig de schoenen van GorillaWear aangeraden. Het was grappig om hen een paar weken later terug te zien met dezelfde schoenen aan! Werkelijk iedereen die de schoenen heeft, is er enthousiast over. Ik snap niet dat ik ooit Vans heb gedragen naar de sportschool, wat eigenlijk skateschoenen zijn. Ik ben enorm blij met mijn keuze voor GorillaWear, en zal de volgende keer dat ik iets nodig heb voor het sporten dan ook zeker bij hen bestellen!