Hoe jouw huis snel verkopen: 6 effectieve tips

De vastgoedmarkt is vandaag de dag vol met aanbiedingen, meer dan genoeg, klaar om aan alle wensen en budgetten van de klant te voldoen. Daarom is het van essentieel belang dat het te koop aangeboden goed op een gunstige manier de aandacht trekt.

Als je niet weet hoe, hebben wij dit artikel opgesteld om je te helpen. Jouw doel is om een [timed_link link=”https://www.oostmakelaardij.nl/huis-verkopen-gebruik-deze-tips/” days=”33″ keyword=”huis snel en zonder veel moeite te verkopen”]. Maar om de transactie te laten plaatsvinden, moet je slechts een paar eenvoudige stappen volgen. Kijk hier eens naar!

 1. Emotioneel afstand nemen van het eigendom dat je wenst te verkopen
  Wij raken allemaal emotioneel gehecht aan de dingen om ons heen die wij elke dag gebruiken, de plaatsen waar wij gewoonlijk de meeste tijd doorbrengen. En als het gaat om het huis waar de persoon is opgegroeid, is het nog ingewikkelder. Herinneringen, ervaringen, emoties, alles verbindt ons met dat “thuis”, met een belangrijk gewicht in ons leven.

Dus, wanneer je overweegt dat het tijd is om te verhuizen en je wilt scheiden van jouw huidige woning, probeer er dan emotioneel afstand van te nemen. Op die manier kunt je zich de situatie beter voorstellen en de onderhandelingen gemakkelijker laten verlopen.

 1. Stel een eerlijke prijs vast
  Door een te hoge en onrealistische prijs vast te stellen, verkleint je jouw kansen om meer geld te krijgen en kan het zelfs onmogelijk worden om het eigendom te verkopen. Je jaagt gewoon de interesse van potentiële kopers weg.

Wanneer je besluit jouw huis te koop te zetten, moet je rekening houden met de bestaande marktverwachtingen in hetzelfde woningsegment. Wees ook voorbereid op een onderhandeling van ongeveer 5% tot 10% in verhouding tot de waarde die je werkelijk wilt.

 1. Gebruik kwaliteitsfoto’s
  Foto’s trekken als eerste de aandacht van potentiële kopers en vormen het startpunt voor een succesvolle verkoop. Daarom is het van groot belang dat zij van onberispelijke kwaliteit zijn.

Op die manier verhoogt je jouw kansen om van een bezoeker een potentiële koper te maken aanzienlijk. Hiervoor heeft je een professional nodig die het beste weet hoe hij de sterke punten van het huis kan benadrukken.

Probeer foto’s te maken van elke kamer in het huis, want potentiële kopers zullen alle kenmerken willen zien. Opbergruimten, zoals kasten en voorraadkasten, moeten leeg worden gefotografeerd om de beschikbare ruimte te tonen.

Kies voor foto’s met een goed verlichte ruimte. Het is belangrijk om zonnige dagen te kiezen, zodat natuurlijk licht jouw kamers verlicht. Foto’s die ‘s nachts worden genomen, worden beïnvloed door kunstlicht, wat de kwaliteit nadelig beïnvloedt. In omgevingen waar natuurlijk licht niet voldoende is, verdient het aanbeveling verlichtingsapparatuur te gebruiken die de ruimte correct kan verlichten.

 1. Verbetering van de esthetische presentatie
  Maak een algemene schoonmaak en ruim op om het huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Een opgeruimd huis ziet er ruimer uit. Na het opruimen en schoonmaken, zet je in op de decoratie. Besteed niet te veel geld aan deze taak, maar probeer jouw oude decoratie te hergebruiken. Voeg bloemen of kunstwerken toe om jouw woning meer leven in te blazen.

Een andere goede manier om jouw huis aantrekkelijker te maken is het gebruik van een zachte aromatizer vóór elk bezoek.

 1. Kleine verbouwingen uitvoeren
  De eerste indruk heeft een grote impact, of die nu negatief of positief is. De presentatie van een gerenoveerde ruimte zal een goede indruk maken en bijgevolg zal je jouw huis gemakkelijker kunnen verkopen.

Als jouw woning al geruime tijd niet meer is gerenoveerd, overweeg dan kleine aanpassingen die de ruimte nieuw leven kunnen inblazen. Overweeg kleine reparaties die niet erg duur zijn en die de waarde van jouw woning onmiddellijk verhogen, zoals het schilderen van de muren, het renoveren van de vloer, het repareren van lekken, enz. Als je een tuin heeft, zorg er dan voor dat hij goed onderhouden is.

 1. Markeer de locatie van het eigendom
  Door de locatie te benadrukken kunt je de waarde van het onroerend goed verhogen en potentiële kopers aantrekken. Benadruk het geografische gebied en de kenmerken ervan, zoals toegankelijkheid, nabijgelegen plaatsen of gebieden en uitbreidingsplannen voor het gebied (bv. parken, scholen, nabijgelegen buslijnen, enz.)