De voordelen van het trainen met wrist wraps

De meeste gevorderde sporters zijn er wel mee bekend: het gebruiken van wrist wraps tijdens krachttraining. Maar waarom zou je wrist wraps gebruiken? Wat zijn nu precies de voordelen van het gebruiken van wrist wraps? In dit artikel vertel ik je meer over wat wrist wraps zijn, hoe je ze gebruikt en wat de voordelen zijn van het gebruik van wrist wraps tijdens je training.

Wat zijn wrist wraps?

[timed_link link=”https://usa.gorillawear.com/blogs/news/the-benefits-of-training-with-wrist-wraps” days=”33″ keyword=”Wrist wraps”] lijken een beetje om zweetbandjes. Je draagt ze om je pols tijdens krachtraining of bij gewicht heffen. Ze bestaan uit elastisch materiaal waardoor ze om ieders pols passen en ze ontlasten de gewrichten in je pols tijdens het trainen. Alternatieve benamingen voor wrist wraps zijn wrist straps, fitness straps of lifting straps.

Hoe draag je wrist wraps?

Bij het dragen van wrist wraps moet je op een aantal zaken letten. Allereerst dien je de wraps niet alleen te dragen rond je pols maar ook om je duim. Dit zorgt voor meer stevigheid. Daarnaast is het belangrijk om de wraps niet te strak te dragen omdat dit de bloedtoevoer zal belemmeren. Dit kan gevaarlijk zijn wanneer je werkt met zware gewichten, omdat je het gevoel in je vingers kan verliezen. Het dragen van de wrist wraps op de juiste manier zorgt echter voor meerdere voordelen.

Minder blessures

Een belangrijk voordeel van de wrist wraps is dat ze blessures voor zijn. Dit is voor jou als fanatiek sporter natuurlijk erg belangrijk, omdat je bij blessures niet door kunt gaan met trainen! Daarom is het zo van belang om wrist wraps (op de juiste manier) te gebruiken. Ook als je nog geen pijn of klachten hebt kan het gebruik van wrist wraps blessures in de toekomst voorkomen.

Meer stevigheid

Een ander voordeel van het gebruik van wrist wraps is dat ze ervoor zorgen dat je polsen in een betere positie komen zodat ze het gewicht dat jij probeert te tillen beter aankunnen. Het gebruik zorgt dus voor meer grip bij het tillen van gewichten tijdens de training.

Gemakkelijker kracht overdragen

Wanneer je je polsen niet recht genoeg houd tijdens het heffen kan dit ervoor zorgen dat je net niet genoeg kracht kunt zetten om de stang met gewichten omhoog te houden. Het gebruik van wrist wraps kan net het verschil maken in het heffen. Het krachtgebruik wordt dus veel efficiƫnter, wat ervoor zorgt dat je polsen minder werk hoeven te verrichten!

Het is goedkoop

Wrist wraps zijn niet duur in aanschaf. Ze kosten vaak rond de 20 euro, dat valt dus in het niet bij eventuele fysiobehandelingen die je moet ondergaan als gevolg van blessures! Wel is het belangrijk om te letten op de kwaliteit. Op internet staan veel tips over het selecteren van de beste wrist wraps en je kunt ook letten op de reviews die andere gebruikers geven. Mocht je dit niet fijn vinden: wrist wraps zijn ook te koop in fysieke winkels waar je advies kunt vragen. Zo vind je altijd wrist wraps van goede kwaliteit die bij jouw lichaam passen!