Vastgoedbeheer voor maximaal rendement

Degenen die eigendommen te huur hebben, moeten zich reeds de vraag hebben gesteld of het al dan niet de moeite loont een [timed_link link=”https://www.curovastgoed.nl/” days=”1″ keyword=”vastgoedbeheerder”] in te huren om al deze bureaucratische procedures in goede banen te leiden. Weet je welke diensten een makelaarskantoor aanbiedt?

In dit artikel presenteren wij alle voordelen van het hebben van gespecialiseerde hulp bij het huren van een woning. Kijk hier eens naar!

 1. Passende openbaarmaking
  Wie een pand te huur heeft, wil het zo snel mogelijk verhuren. En voor dit, de property managers weten welke tools nodig zijn om reclame te maken voor jouw woning.

Bovendien, de portalen van onroerend goed hebben genoeg toegang, evenals hun sociale netwerken, is het veel gemakkelijker om openbaar te maken aan de juiste belanghebbende partijen voor jouw type van eigendom en zelfs het profiel dat je zoekt huurder te vinden.

 1. Gespecialiseerde dienst
  Elk bedrijf kan alleen slagen als het een goede service biedt, want wie een huis te huur zoekt, wil zo snel mogelijk antwoord op zijn vragen.

Daarom is het belangrijk [timed_link link=”https://www.curovastgoed.nl/” days=”1″ keyword=”een gekwalificeerd en ervaren team”] te hebben voor dit soort diensten. Dit komt omdat je vaak bezig zult zijn met jouw zakelijke of persoonlijke zaken en niet de nodige aandacht zult schenken aan degenen die geïnteresseerd zijn in het huren van jouw eigendom.

Dat wil zeggen, een property manager kan dit voor je doen en het gemakkelijker maken om de deal te sluiten.

 1. Analyse van documenten
  De vraag naar huurwoningen is groot en velen zijn geïnteresseerd om te huren, maar niet iedereen is daartoe in staat.

Vervolgens doorlopen alle geïnteresseerde partijen met de hulp van een makelaar een inschrijvingsanalyse, waarbij alle documenten worden nagekeken om er zeker van te zijn dat alle betrokkenen veilig zijn om het contract aan te gaan.

 1. Inspectie van het eigendom
  Deze procedure biedt beide partijen de zekerheid dat de woning in perfecte staat is om in te wonen, en is tevens een manier om informatie te documenteren over de wijze waarop je jouw woning hebt opgeleverd, zodat wanneer de huurder het contract sluit, hij het eigendom aan je kan teruggeven zoals hij het ontvangen heeft.
 2. Financiële controle
  Een van de grootste voordelen van het inschakelen van een makelaarskantoor is dat je zich geen zorgen hoeft te maken over financiële bureaucratische rompslomp, zoals het innen en ontvangen van huur, het overdragen van waarden, het controleren van lasten, het informeren over waardeaanpassingen, enzovoort.

Nadelen van het verhuren van jouw woning zonder makelaarskantoor
Het bemiddelen van een huurwoning zonder een makelaarskantoor brengt enkele risico’s met zich mee, de belangrijkste zijn

Uitwerking van het contract
Om in de toekomst problemen te vermijden, moet het contract zeer goed worden voorbereid, want het is het belangrijkste document van een huurovereenkomst.

Een goed opgesteld contract moet alle rechten en plichten van zowel de verhuurder als de huurder bevatten. Dit document dient als een juridische waarborg indien een van de partijen zich niet houdt aan hetgeen is overeengekomen.

Wanneer de verhuurder een woning alleen verhuurt, loopt hij het risico dat hij bij het opstellen van het contract een fout maakt en dus mogelijk verlies lijdt.

Financieel verlies
Een van de meest ongemakkelijke situaties voor wie een huis te huur heeft, is het geval van wanbetaling door de huurder. En als je niet let op de documentatie die hij overlegt, kunt je niet weten of de potentiële huurder de huur kan betalen.

Een andere situatie die zich kan voordoen is dat hij de huur begint te vertragen en hiervoor moet je de controle over alle inningen zeer goed georganiseerd hebben en over vaardigheden beschikken om opnieuw over deze schulden te onderhandelen.

Afschrijving van het onroerend goed
Een van de grootste angsten van eigenaars van onroerend goed is dat hun eigendom wordt beschadigd door de huurder. Wanneer je een woning alleen huurt, is het voor de verhuurder moeilijk om eventuele schade die de woning tijdens de huurperiode heeft opgelopen, wettelijk in rekening te brengen.

Zonder de hulp van een gespecialiseerd bedrijf wordt het contract met de huurder meestal mondeling opgemaakt, wat geen van beide partijen enige garantie biedt.

Nu je de voordelen kent van het inhuren van een property manager, is het duidelijk hoe belangrijk het is om een professional te hebben die is opgeleid om de verhuur van het onroerend goed te beheren.